Hållbar Skärgård är en ideell  förening som värnar om ett hållbart friluftsliv i samklang med naturen. Med denna karta arbetar vi med att sammanföra och utveckla information från existerande kartor och material. En stor hjälp i arbetet har varit Jens Marklund och hans tältkartor över Bohuslän. Om någon position är felaktig eller om du vill lägga till en position kontakta oss. Tillsammans gör vi kartan och upplevelsen bättre.

Ps. Om du tycker att kartan är överfylld av symboler kan du enkelt tända och släcka olika lager. Dessutom finns det möjlighet att köpa kartan i vår butik.

Wild camping – förslag på lämpliga plats för tältning i skärgården med utgång häftet tälta i Bohuslän.

Fresh water, shower & sauna – platser där du finner vatten, dusch och eller bastu

Toilets – allmänna toaletter och torrdass

Kayak rental – företag som fokuserar på kajakuthyrning, kurser och guidade turer

Kayak parking – här lyfter vi fram publika kajakställ där du kan lämna din kajak under tiden då tar del av vad samhället har att erbjuda tex restaurang, mataffär etc.

Car parking – parkeringsplats där du kan lämna bilen under tiden du är ute och paddlar

Kayak launch and boat ramps – lämplig plats att sjösätta kajak eller båt från trailer.

Garbage & Recycling – här finner du återvinningsstation och sopkärl.

Kayak friendly accommodation – innebär att det finns möjlighet att förvara sin kajak låst under vistelsen samt att kajakpaddlare är en önskad målgrupp.

Warnings – viktig information riktad till dig som vistas i skärgården

Proviant och service – från Bovallstrand till norska gränsen

Bovallstrand
Här finns matvaruaffär och på sommaren även gästhamn och restaurang.

Gerlesborg
Här finns Gerlesborgs Konstskola med restaurang och flera boenden (varav ett kajakvänligt).

Hamburgsund
Här finns matvaruaffär, fiskaffär, post- och bankservice, pizzeria, logi och du kan beställa färja till Väderöarna året om (12 platser). På sommaren finns fler restauranger, ett kafé, bageri, gelatería, logi, hamn, turistinformation och kajakuthyrning.

Fjällbacka
Här finns matvaruaffär, fiskaffär, post, bankomat, vårdcentral, restaurang och du kan beställa färja till Väderöarna året om (12 platser). På sommaren finns fler restauranger, kafé, bagerier, glasskiosk, kajakvänligt boende, kajakuthyrning, hamn och turistinformation.

Väderöarna
Här finner du ett kajakvänligt värdshus som är öppet året runt och en vacker naturhamn. OBS att stora delar av Väderöarna är fågelskyddsområde, så läs på ordentligt om var man får paddla och gå med båt.

Grebbestad
Här finns matvaruaffärer, fiskaffär, post- och bankservice, apotek, systembolag, ett flertal restauranger, kajakvänliga boenden, kafé med bageri, mikrobryggeri, krukmakeri och turistinformation. På sommaren finns fler restauranger, gelatería, hamn och en kajakverksamhet.

Grönemad
Här finns kajakverksamhet, kajakvänligt boende och gästhamn.

Havstenssund
Här finns en av Sveriges äldsta marinhandel. På sommaren finner du hamn och en deli här.

Resö
Här finns matvaruaffär och på sommaren gästhamn, restaurang och kajakvänliga boenden.

Rossö
Här finns en lanthandel och ”entré Rossö”, en av Kosterhavets entréer till Nationalparken, med café och restaurang som är öppen dagligen under sommaren och på helger under större delen av vinterhalvåret. Sommartid finns här även kajakuthyrning och gästhamn.

Strömstad
Här finns matvaruaffärer, fiskaffär, bank, postservice, vårdcentral, apotek, systembolag, ett flertal restauranger, kaféer, bagerier, badhus, kallbadhus, kajakvänliga boenden, gästhamn och turistinformation. På sommaren har gästhamnen en utökad service.

Sydkoster
Här finns en helårsöppen matvaruaffär och restauranger som är öppna dagligen under sommaren och på helger under vinterhalvåret. På sommaren finns fler restauranger, rökeri, öppen hamn, cykeluthyrningar, kajakvänligt boende och tre kajakuthyrningar.

Nordkoster
Här finns sommartid en matbutik, ett kajakvänligt boende och ett flertal restauranger.

Bokning
Framförallt under högsommarveckorna (juli-augusti) rekommenderas förbokning, om ni vill ta in på en camping, ett boende eller liknande. Gå in på respektive ställes hemsida, för att se vad som gäller.

Öppettider
Här kan du finna öppettider för flera av verksamheterna i Hamburgsund, Fjällbacka och Grebbestad: www.oppetitanum.se

Kollektivtrafik
www.vasttrafik.se

Färja till & från Koster
www.kostermarin.se

Färja till & från Väderöarna
www.vaderoarna.com/vaederoearna/resan-till-oen/